Copyright 2018 ©  |  RBwebdesigner

Facebook




Social media

Restaurant Fleur de Sel

Beckumerstraat 20

7548 BG    Boekelo

info@restaurantfleurdesel.nl

T. 053 - 42 81 902




Email: hello@thebistro.com


Contact informatie


Bookeltjes




Dinercheque


Gewijzigde Openingstijden per augustus 2018;
Maandag vanaf 17.00 uur.

Dinsdag gesloten ** (m.u.v. Kerst)

Woensdag gesloten ** (m.u.v. Kerst)

Donderdag vanaf 17.00 uur.

Vrijdag vanaf 17.00 uur.

Zaterdag vanaf 17.00 uur.

Zondag vanaf 15.00 uur.

** Reserveren voor groepen is in overleg mogelijk  op dinsdag  en woensdag.

Genieten in ons Restaurant

Reserveer een tafel

Contact


Fleur de sel (betekenis)


Het duurste zout en volgens sommigen in culinair opzicht ook het beste, wordt gewonnen in de verdampingsbassins aan de Middellandse Zee en Atlantische Oceaan. Wanneer een bassin met vers zeewater gevuld wordt, duurt het nog lange tijd voordat het water is verdampt en het zout uitkristalliseert. Maar op het water komt een flinterdun vliesje te liggen dat enigszins lijkt op een gistvliesje. Dit is fleur de sel (letterlijk: zoutbloem). Het vliesje wordt uiterst voorzichtig van het water geschept en verzameld. Dit handwerkje is tijdrovend en per 35 vierkante meter komt er slechts één kilo van vrij. Vandaar dat fleur de sel zo duur is. fleur de sel wordt "geboren", precies op het kristallisatiepunt. Het is zeer fijn van structuur, bezit een mooi parfum en bevat diverse mineralen. Vastgesteld is dat in fleur de sel een extreem halofiele bacterie voorkomt, een bacterie die in extreem hoge zoutgehaltes kan overleven. Deze bacterie zou verantwoordelijk zijn voor de lichte viooltjesgeur van fleur de sel. Bekend is fleur de sel uit Guérande (Bretagne) en uit de Camargue. Beide zoutbekkens bestaan al sinds de Romeinse tijd. Ook bekend is de fleur de sel uit Île de Ré en uit Gruissan (Middellandse Zee).

bron:Wikipedia

Restaurant Fleur de Sel een begrip in Twente